Terug naar de homepagina
De impact van mondgezondheid op ouderen: 12 vragen beantwoord door een specialist ouderengeneeskunde - Thumbnail

De impact van mondgezondheid op ouderen: 12 vragen beantwoord door een specialist ouderengeneeskunde

Mensen worden steeds ouder en de senioren van nu blijven langer jeugdig en actief, met als gevolg dat we ook steeds langer met een enthousiaste glimlach in het leven staan. Wat betekent dat voor de dentale zorgverlening voor ouderen?

Met de goede mondzorg en aandacht voor mondgezondheid in Nederland behouden we ook steeds langer (deels) ons eigen gebit. Met regelmatige controles en technische ontwikkelingen ondersteunen tandartsen de mondgezondheid. Gelukkig maar! Naast dat we er graag verzorgd uit willen zien, wordt er ook steeds meer bekend over de relatie tussen mondgezondheid en algehele gezondheid en dus ook de welvaartsziekten. Nu met Corona een nog meer actueel onderwerp.

Een klinisch geriater, kortwerg geriater, mondgezondheid een aandachtspunt in de ouderengeneeskunde beantwoord uitgebreid vragen als; ‘Moet je op latere leeftijd naar de tandarts?’, ‘Moet je ook met een kunstgebit ook elke half jaar naar de tandarts?’, ‘Wat als je erg ziek bent of dementie hebt?’, en ‘Hoe zit het met tandenpoetsen bij ouderen?’ De specialist geeft ten slotte advies over hoe de mondgezondheid verbeterd kan worden en sluit af met een tip voor jou als bezoeker.